swMenuFree


 

How Well Do You Know Our Nation's Founding Fathers?
 The guest with the most correct answers wins!!
 
1. Patrick Henry worked as a
 
a) Tax Collector
b) Lawyer
c) Merchant
d) Soldier
 
Answer- b- Lawyer
 
2.  Colonists who were loyal to the Crown were called
 
a) Whigs
b) Brits
c) Torries
d) Red Coats
 
Answer- c- Torries
 
3.  When the Sons of Liberty carried out the Boston Tea Party, they were disquised as
 
a) Native Americans
b) Woodsmen
c) Sailors
d) Red Coates
 
Answert- a- Native Americans
 
4.  Patriots called themselves
 
a) Torries
b) Whigs
c) Yanks
d) Pegs
 
Answer- b- Whigs
 
5.  Samual Adams worked as a
 
a) Silversmith
b) Lawyer
c) Merchant
d) Tax Collector
 
Answer- d- Tax Collector
 
6.  The Declaration of Independence was written primarily by
 
a) Benjamin Franklin
b) Samual Adams
c) Thomas Jefferson
d) John Hancock
 
Answer- c- Thomas Jefferson
 
7.  The King that ruled England during the American Revolution was
 
a) George III
b) Edward VI
c) Henry VIIII
d) Charles II
 
Answer- a- George III
 
8.  The president of the Continental Congress was
 
a) Benjamin Franklin
b) George Washington
c) John Hancock
d) Thomas Jefferson
 
Answer- C- John Hancock
 
9.  Paul Rever worked as a
 
a) Lawyer
b) Policeman
c) Blacksmith
d) Silversmith
 
Answer- d- Silversmith
 
10.  On July 4th, 1776, the Declaration of Independence was adopted by the
 
a) U.S. Congress
b) Continental Congress
c) Sons of Liberty
d) Minutemen
 
Answer- b- Continental Congress