swMenuFree


St. Patrick's Day Trivia Quiz 

1. The first St Patrick’s Day parade was held in?

  

A) Boston

B) New York

C) Chicago

D) Washington DC

 
Answer: Boston in 1737
 

 

2. St. Patrick wasn’t Irish.  True or False

 

Answer: True.  His father was Italian and his mother was Scottish.
 

 

3.  St. Patrick changed Ireland’s national color to green.  True or False.

 

Answer: False, he changed it to blue.

 

 

4.  A leprechaun is really an Irish:

 

A) Shoemaker

B) Thief

C) Midget

D) Blacksmith

Answer: Shoemaker 
 

 

5. Kissing the Blarney Stone is said to give you:

 

A) Good luck in love

B) Good health

C) Prosperity

D The gift of gab

Answer: The gift of gab

 

 

6.  What is a shillelagh "shi-LAY-lee"?

 

A) An Irish jig

B) A big stick

C) An Irish lass

D) A musical instrument

Answer: A big stick

 

 

7.  What does “Erin go Bragh” mean?

 

A) Ireland the beautiful

 

B) Ireland the brave

C) Ireland forever

D) Ireland will win

Answer: Ireland forever

 

 

8) Which two rivers in the U.S. are died green every year for St Patrick’s Day?

  

 

A) Chicago and San Antonio

B) San Antonio and Missouri

C) Chicago and Cincinnati

D) Chicago and Columbia

Answer: Chicago and San Antonio

 

 

9. Which bird is called “King of the Birds” in Ireland?

 

A) Falcon

B) Hawk

C) Wren

D) Dove

Answer: The Wren

 

 

10.  The firm, Harland and Wolf, is famous for being…?

  

 

A) Suit tailors

B) Ship builders

C) Purveyors of fine teas

D) Distillers of Irish whiskey

Answer: Ship builders (they built the Titanic)