How well do you know Spain?


1) Which country doesn’t border Spain?


A. Portugal

B. Italy

C. France

D. Andorra


Answer: B- Italy


2) Which city isn’t in Spain?


A. Portofino

B. Toledo

C. Malaga

D. Zaragoza


Answer. A- Portofino is in Italy


3) Which entertainer isn’t from Spain?


A. Penelope Cruz

B. Enrique Iglesias

C. Placido Domingo

D. Andrea Bocelli


Answer: D- Andrea Bocelli is Italian


4) Which islands don’t belong to Spain?


A. Balearic Islands

B. Canary Islands

C. Chafarinas Islands

D. Lesbos


Answer: D- Lesbos


5) Which artist wasn’t Spanish?


A. Goya

B. Picasso

C. Donatello

D. Dali


Answer: C- Donatello was from Italy


6) Who was not a leader of Spain?


A. Franco

B. Manual II

C. Juan Carlos I

D. Ferdinand II


Answer: Manual II is from Portugal


7) Which body of water doesn’t touch Spain?


A. Atlantic Ocean

B. Mediterranean Sea

C. Strait of Gibraltar

D. Adriatic Sea


Answer: D- Adriatic Sea


8) Which explorer wasn’t Spanish?


A. Magellan

B. Columbus

C. Cortez

D. Ponce de Leon


Answer: B- Columbus was Italian


9) Which mountain range isn’t in Spain?


A. Pyrenees

B. Alps

C. Basque

D. Sierra Nevada


Answer: B- Alps


Which food didn’t originate in Spain?


A. Mortadella

B. Manchego cheese

C. Churro

D. Jamon Serrano


Answer: Mortadella is a large Italian sausage